Rotary gaat voor veilig zwemplezier met Sponsorplons 2.0
zondag 14 januari 2018

Ook worden er speeltoestellen gekocht voor het zwembad om het plezier van het zwemmen voor kinderen te verhogen. De deelnemende kinderen krijgen 2 vrijkaartjes voor het zwembad. Daarnaast zal de zwemvereniging en de reddingsbrigade een bijdrage krijgen. De wens is ook om de toegangspoort voor de speeltuin aan te passen, zodat ouders hun kinderen veilig kunnen laten spelen als zij moeten wachten tijdens de zwemlessen. Dit alles onder het motto: veilig zwemmen met plezier.

Op de zaterdag 3 februari vindt de Sponsorplons plaats in het Recreatiebad Enkhuizerzand. Net als voorgaande jaren gaan kinderen van de basisscholen met een zwemdiploma banen zwemmen voor geld die zij gesponsord krijgen door buren, familie en vrienden. Daarna vindt de hele nacht een marathon plaats van zwemploegen die zich hebben opgegeven. Ook zij zwemmen voor het goede doel.

Twee van de drijvende krachten achter de nieuwe Sponsorplons zijn Marjan Vlam en Divera Hansen. Het is de bedoeling om de komende jaren de Sponsorplons verder te ontwikkelen als een leuk evenement vóór, dóór en ván de stad Enkhuizen. Ook ondernemers dragen bij aan het evenement . Zo is het nieuwe logo ontworpen door TIF Creative Concepts en is het drukwerk opgemaakt door Sprint Print. Ook zijn al diverse prijzen voor de loterij beschikbaar gesteld. Vele vrijwilligers zijn bij het evenement betrokken, zowel Rotarians als de Enkhuizer Zwemvereniging en de reddingsbrigade. Wilt u ook een bijdrage leveren? Voor meer info www.sponsorplons.nl